M.M.M. (Marc) van LeeuwenOsteopaat D.O. - MSc. Ost.

    Marc van Leeuwen is afgestudeerd aan de International Academy of Osteopathy (I.A.O.) en heeft in 2020 het Master of Science diploma in Osteopathic Medicine (Msc. Ost. Med.) behaald via Bucks New University. Daarvoor was hij ruim tien jaar actief als manueeltherapeut en sportfysiotherapeut (MSc). In 2022 heeft hij de specialisatie  ‘Osteopathie bij Kinderen’ afgerond. Deze tweejarige opleiding heeft hem veel kennis en nieuwe inzichten opgeleverd in het onderzoeken en behandelen van kinderen en pasgeborenen.

    Zijn passie voor osteopathie is ontstaan in 2015. Voor het verdiepen en perfectioneren van zijn manuele vaardigheden volgde hij dat jaar de opleiding ‘manipulaties & weke delen technieken’ aan de International Academy of Osteopathy. Vervolgens was de keuze snel gemaakt om het jaar erna te starten met de volledige opleiding tot osteopaat.

    Wat hem onder meer fascineert is de samenhang van de verschillende weefsels en lichaamssystemen binnen het menselijk lichaam. Het lichaam is een geheel en alles werkt en beweegt samen. Het kennen van deze samenhang en onderkennen van het belang hiervan zorgen ervoor dat de osteopaat altijd op zoek gaat naar de oorzaak achter een klacht. Ook Marc ziet het vinden van de oorzaak als een grote uitdaging. Want hij weet dat alleen daar optimaal resultaat geboekt kan worden.

    Dagelijks werkt hij met veel enthousiasme en passie om samen met de patiënt een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Als osteopaat ziet hij mensen met een grote verscheidenheid aan klachten. Hij behandelt zowel baby’s en kinderen als volwassenen; sporters en niet-sporters.

    Chris Degens