C. (Chris) DegensOsteopaat DO – MRO

  Chris Degens
  Osteopaat D.O. – MRO

  Chris Degens is sinds 2012 afgestudeerd aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO) in Antwerpen. Daarvoor was hij actief als fysio-manueel therapeut in België.  Zijn masterproef met wetenschappelijk onderzoek (het effect van indirecte behandelingstechnieken op het fasciale systeem) heeft hij in 2020 succesvol afgerond en daarmee de titel D.O. in de osteopathie behaald.

  Zijn interesse in osteopathie is ontstaan tijdens de opleiding structurele therapie aan het FICO. Daar werd meermaals het belang benadrukt van het behandelen van de mens in zijn geheel. De mens kan enkel maar goed functioneren en gezond zijn als de verschillende lichaamssystemen in harmonie zijn met elkaar. Zo hoort het emotionele systeem hier ook bij en deze speelt vaak een niet te onderschatten rol.

  Uitgaande van een grondig intakegesprek en goed klinisch onderzoek gaat hij op zoek naar de oorsprong van de klachten, om vervolgens met doelgerichte technieken het bewegingsverlies te herstellen. Hierdoor gaan de vloeistoffen in het lichaam (bloed, lymfe en hersenvloeistof) optimaal stromen en wordt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd (= autoregulatie).

  Voor Chris is ieder individu uniek door een combinatie van aangeboren eigenschappen en belastingen, die de mens in zijn leven heeft opgelopen. Door jaarlijks een aantal bijscholingen te volgen houdt hij zijn kennis up to date en verbetert hij zijn werkwijze. Met plezier zet hij zich telkens weer in om samen met zijn cliënten, zowel kinderen als volwassenen, tot een optimaal resultaat te komen.

   

  · 2023/2024 – Geïntegreerde technieken Methode Frank de Bakker
  · 2023 –  Neurostructurele Integratietechnieken (NST) Advanced Module
  · 2023 – Targeting the vagus nerve and neuroendocrine system. Pascal Grolaux
  · 2023 – Opleiding Applied Kinesiology
  · 2023 – The Fascial Component in Osteopathic Practice. Paolo Tozzi
  · 2022 – Opleiding Neurostructurele Integratietechnieken NST
  · 2021 – Fascial Decoding Methode Paoletti