Behandelaars

 • A.H.G.M. (Ton) van der Heiden
  A.H.G.M. (Ton) van der Heiden Osteopaat D.O. - MRO

  Ton van der Heiden is sinds 2002 werkzaam als osteopaat, afgestudeerd aan de International Academy of Osteopathy te Gent, België. Daarvoor was hij ruim twintig jaar werkzaam als fysio-/manueeltherapeut.

  Osteopathie heeft hem en zijn patiënten inmiddels veel gebracht. Niet alleen heeft deze opleiding gezorgd voor meer kennis, maar heeft ook de basis gelegd voor een bijzondere wijze van onderzoeken van de patiënt.

  Zijn collega Peter van Dommelen en hij hebben een compleet nieuwe wijze van onderzoeken ontwikkeld en ze hebben deze toegevoegd aan de reeds bestaande onderzoekstechnieken. Dit heeft geleid tot een schat aan informatie en nieuwe inzichten. Vervolgens hebben zij een cursus opgezet en daarmee collega-osteopaten de gelegenheid geboden om ook deze benadering toe te passen.

  Dagelijks maakt hij gebruik van deze manier van onderzoeken en kunnen patiënten daar de vruchten van plukken. Voor meer informatie  kunt u terecht op onze site onder het kopje “publicaties”. Als osteopaat is hij altijd op zoek naar de oorzaak van een klacht. Door deze manier van onderzoeken kan direct ingezet worden op de structuur, waar de kern van het huidige probleem ligt en kan het aantal behandelingen beperkt blijven.

 • M.M.M. (Marc) van Leeuwen
  M.M.M. (Marc) van Leeuwen Osteopaat D.O. - MSc. Ost.

  Marc van Leeuwen is afgestudeerd aan de International Academy of Osteopathy (I.A.O.) en heeft in 2020 het Master of Science diploma in Osteopathic Medicine (Msc. Ost. Med.) behaald via Bucks New University. Daarvoor was hij ruim tien jaar actief als manueeltherapeut en sportfysiotherapeut (MSc). Momenteel volgt hij de tweejarige specialisatie ‘Osteopathie bij Kinderen’.

  Zijn passie voor osteopathie is ontstaan in 2015. Voor het verdiepen en perfectioneren van zijn manuele vaardigheden volgde hij dat jaar de opleiding ‘manipulaties & weke delen technieken’ aan de International Academy of Osteopathy. Vervolgens was de keuze snel gemaakt om het jaar erna te starten met de volledige opleiding tot osteopaat.

  Wat hem onder meer fascineert is de samenhang van de verschillende weefsels en lichaamssystemen binnen het menselijk lichaam. Het lichaam is een geheel en alles werkt en beweegt samen. Het kennen van deze samenhang en onderkennen van het belang hiervan zorgen ervoor dat de osteopaat altijd op zoek gaat naar de oorzaak achter een klacht. Ook Marc ziet het vinden van de oorzaak als een grote uitdaging. Want hij weet dat alleen daar optimaal resultaat geboekt kan worden.

  Dagelijks werkt hij met veel enthousiasme en passie om samen met de patiënt een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Als osteopaat ziet hij mensen met een grote verscheidenheid aan klachten. Hij behandelt zowel baby’s en kinderen als volwassenen; sporters en niet-sporters.