Behandelaars

 • A.H.G.M. (Ton) van der Heiden
  A.H.G.M. (Ton) van der Heiden Osteopaat D.O. - MRO

  Ton van der Heiden is sinds 2002 werkzaam als osteopaat, afgestudeerd aan de International Academy of Osteopathy te Gent, België. Daarvoor was hij ruim twintig jaar werkzaam als fysio-/manueeltherapeut.

  Osteopathie heeft hem en zijn patiënten inmiddels veel gebracht. Niet alleen heeft deze opleiding gezorgd voor meer kennis, maar heeft ook de basis gelegd voor een bijzondere wijze van onderzoeken van de patiënt.

  Zijn collega Peter van Dommelen en hij hebben een compleet nieuwe wijze van onderzoeken ontwikkeld en ze hebben deze toegevoegd aan de reeds bestaande onderzoekstechnieken. Dit heeft geleid tot een schat aan informatie en nieuwe inzichten. Vervolgens hebben zij een cursus opgezet en daarmee collega-osteopaten de gelegenheid geboden om ook deze benadering toe te passen.

  Dagelijks maakt hij gebruik van deze manier van onderzoeken en kunnen patiënten daar de vruchten van plukken. Voor meer informatie  kunt u terecht op onze site onder het kopje “publicaties”. Als osteopaat is hij altijd op zoek naar de oorzaak van een klacht. Door deze manier van onderzoeken kan direct ingezet worden op de structuur, waar de kern van het huidige probleem ligt en kan het aantal behandelingen beperkt blijven.

 • M.M.M. (Marc) van Leeuwen
  M.M.M. (Marc) van Leeuwen Osteopaat D.O. - MSc. Ost.

  Marc van Leeuwen is afgestudeerd aan de International Academy of Osteopathy (I.A.O.) en heeft in 2020 het Master of Science diploma in Osteopathic Medicine (Msc. Ost. Med.) behaald via Bucks New University. Daarvoor was hij ruim tien jaar actief als manueeltherapeut en sportfysiotherapeut (MSc). In 2022 heeft hij de specialisatie ‘Osteopathie bij Kinderen’ afgerond (Panta Rhei – Pro Osteo). Deze tweejarige opleiding heeft hem veel kennis en nieuwe inzichten opgeleverd in het onderzoeken en behandelen van kinderen en pasgeborenen. Daarnaast gaat Marc regelmatig naar Engeland voor het volgen van cursussen aan de Sutherland Cranial College of Osteopathy (SCCO).

  Dagelijks werkt hij met veel enthousiasme en passie om samen met de patiënt een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Als osteopaat ziet hij mensen met een grote verscheidenheid aan klachten. Hij behandelt zowel baby’s en kinderen als volwassenen; sporters en niet-sporters.

  Wat hem onder meer fascineert is de samenhang van de verschillende weefsels en lichaamssystemen binnen het menselijk lichaam. Het lichaam is een geheel en alles werkt en beweegt samen. Het kennen van deze samenhang en onderkennen van het belang hiervan zorgen ervoor dat de osteopaat altijd op zoek gaat naar de oorzaak achter een klacht. Ook Marc ziet het vinden van de oorzaak als een grote uitdaging. Want hij weet dat alleen daar optimaal resultaat geboekt kan worden. Hij is dan ook zeer dankbaar voor de dagelijkse samenwerking met zijn ervaren compagnon Ton van der Heiden. Inmiddels heeft Marc de unieke manier van onderzoeken weten te implementeren binnen zijn eigen osteopatische onderzoek.

                 

 • C. (Chris) Degens
  C. (Chris) Degens Osteopaat D.O. – MRO

  Chris Degens is sinds 2012 afgestudeerd aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO) in Antwerpen. Daarvoor was hij actief als fysio-manueel therapeut in België.  Zijn masterproef met wetenschappelijk onderzoek (het effect van indirecte behandelingstechnieken op het fasciale systeem) heeft hij in 2020 succesvol afgerond en daarmee de titel D.O. in de osteopathie behaald.

  Zijn interesse in osteopathie is ontstaan tijdens de opleiding structurele therapie aan het FICO. Daar werd meermaals het belang benadrukt van het behandelen van de mens in zijn geheel. De mens kan enkel maar goed functioneren en gezond zijn als de verschillende lichaamssystemen in harmonie zijn met elkaar. Zo hoort het emotionele systeem hier ook bij en deze speelt vaak een niet te onderschatten rol.

  Uitgaande van een grondig intakegesprek en goed klinisch onderzoek gaat hij op zoek naar de oorsprong van de klachten, om vervolgens met doelgerichte technieken het bewegingsverlies te herstellen. Hierdoor gaan de vloeistoffen in het lichaam (bloed, lymfe en hersenvloeistof) optimaal stromen en wordt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd (= autoregulatie).

  Voor Chris is ieder individu uniek door een combinatie van aangeboren eigenschappen en belastingen, die de mens in zijn leven heeft opgelopen. Door jaarlijks een aantal bijscholingen te volgen houdt hij zijn kennis up to date en verbetert hij zijn werkwijze. Met plezier zet hij zich telkens weer in om samen met zijn cliënten, zowel kinderen als volwassenen, tot een optimaal resultaat te komen.