M.M.M. (Marc) van LeeuwenOsteopaat MSc. Ost. DO - MRO

  Marc van Leeuwen is afgestudeerd aan de International Academy of Osteopathy (I.A.O.) en heeft in 2020 het Master of Science diploma in Osteopathic Medicine (Msc. Ost. Med.) behaald via Bucks New University (VK). Daarvoor was hij ruim tien jaar actief als Master Manueeltherapeut en Sportfysiotherapeut (MSc). In 2022 heeft hij de specialisatie  Osteopathie bij Kinderen’ afgerond. Deze tweejarige opleiding heeft hem veel kennis en nieuwe inzichten opgeleverd in het onderzoeken en behandelen van kinderen en pasgeborenen. Sinds 2023 is Marc als docent verbonden aan PRO Osteo en geeft hij les binnen de opleiding ‘Osteopathie bij Kinderen’. Daarnaast reist hij regelmatig naar Engeland voor het volgen van lessen aan de Sutherland Cranial College of Osteopathy (SCCO).

  Dagelijks werkt hij met veel enthousiasme en passie om samen met de patiënt een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Als osteopaat ziet hij mensen met een grote verscheidenheid aan klachten. Hij behandelt zowel baby’s en kinderen als volwassenen; sporters en niet-sporters.

  Wat hem onder meer fascineert is de samenhang van de verschillende weefsels en lichaamssystemen binnen het menselijk lichaam. Het lichaam is een geheel en alles werkt en beweegt samen. Het kennen van deze samenhang en onderkennen van het belang hiervan zorgen ervoor dat de osteopaat altijd op zoek gaat naar de oorzaak achter een klacht. Ook Marc ziet het vinden van de oorzaak als een grote uitdaging. Want hij weet dat alleen daar optimaal resultaat geboekt kan worden. Hij is dan ook zeer dankbaar voor de dagelijkse samenwerking met zijn ervaren compagnon Ton van der Heiden. Inmiddels heeft Marc de unieke manier van onderzoeken weten te implementeren binnen zijn eigen osteopatische onderzoek.

  · 2024 – Spark in the Motor M7 – SCCO Stroud (VK) UPCOMING Juni ’24
  · 2024 – The First Year of Life SCCO M9 – SCCO Stroud (VK)
  · 2024 – Neural Manipulation with Alain Croibier (PRO Osteo)
  · 2024 – Functional Face M8 – SCCO Stroud (VK)
  · 2024 – Plagiocephaly, Torticollis and Cranio-Facial asymmetries, Sylvie Lessard (PRO Osteo)
  · 2024 – Manual Approach to the Brain Part II – Jean-Pierre Barral (PRO Osteo)
  · 2023 – Living, Breathing Bone M6 SCCO  Stroud (VK)
  · 2023 – In Reciprocal Tension M5 SCCO  Stroud (VK)
  · 2022 – The Lymphatics, Dr. R. Perrin DO PhD (Pro Osteo)
  · 2022 – Osteopathic Medicine SCCO M3 – SCCO Stroud (VK)
  · 2022 – Osteopathy in the Cranial Field M2 SCCO – Londen (VK)
  · 2021 – Revised mid-range spinal manipulations techniques for osteopaths – Antwerpen (FICO)
  · 2021 – Manual Approach to the Brain Part I – Jean-Pierre Barral (FR) PRO Osteo
  · 2021 – Evolutionaire voedingsleer, leefstijl en osteopathie –  PRO Osteo
  · 2020 t/m 2022  – Opleiding Osteopathie bij Kinderen – PRO Osteo

                 

  Chris Degens